- #bahan2.
- 20 keping biskut marie(perisa ori/choc/coffe)
- 1 cwn susu segar(resepi asal)
- 1 cawan susu cair(cikyah pakai susu cair)
- 250 creame cheese.
- 100 gm whipping creame/krim putar.
- 3 sb gula castor.
- 1 sb gelatin halal.
- 50 ml air panas.
- kertas minyak secukupnya.
- #cara buat.
- putar creame cheese dan gula castor hingga kembang dalam bekas yang berlainan putar pula whipping creame hingga kental.
- campurkan kedua -dua adunan .gunakan spatula supaya sebati.
- cairkan gelatin dgn air panas bila telah hancur masukkan kedlm adunan tadi kacau sebati.
- sediakan bekas yg di lapik dgn kertas minyak-biar berlebihan di kiri dan kanan supaya senang di tarik keluar nanti.
- panaskan susu seketika .angkat dari api.celupkan biskut marie jgn sampai lembik lapiskan satu persatu sehingg selesai kesemuanya.
- hiaskan dgn coklat rice.
- sejukkan dlm peti ais sehingga 1-2 jam atau sehingga boleh di potong.hidangkan.
- #selamat mencuba#
- ~sumber resepi di ambil dari fb
- kek terlembik sedikit sbb masukkan krim putar lebih sbb krim putar tu so sedap mcm rasa aiskrim vanilla.~daisy~
Tuesday, 7 July 2015
kek lapis biskut marie creame cheese.(x bakar,x kukus)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment